Bee’s Wrap została założona w 2012 roku przez Vermontera Sarah Kaeck, matkę trójki, która z kolei była zapalonym ogrodnikiem, hodowcą kóz, hodowcą kurcząt i krawcową. Bee’s Wrap zaczęło się od pytania wielu rodzin i domowych kucharzy: w jaki sposób możemy wyeliminować w naszej kuchni tworzywa sztuczne na rzecz zdrowszego i bardziej zrównoważonego sposobu przechowywania żywności?

To, co odkryła, to utracona tradycja, która ponownie stała się nowa. Wlewając bawełnę organiczną wosk pszczeli, organiczny olej jojoba i żywicę drzewną, stworzyła zmywalną, nadającą się do wielokrotnego użytku i kompostowalną alternatywę dla plastikowego opakowania.

W pierwszych dniach ręcznie malowaliśmy wosk na każde opakowanie – od miesięcy pocieszający zapach wosku pszczelego wypełniał dom Sarah. Od tego czasu zaprojektowaliśmy niestandardową maszynę do powlekania naszych tkanin organicznych mieszaniną wosku pszczelego, organicznego olejku jojoba i żywicy drzewnej.
Dziś Bee’s Wrap jest wykonywany ręcznie przez nasz rosnący zespół w Bristolu, Vermont, warsztatach schowanych na krawędzi krętej rzeki. Od 2012 r. Stworzyliśmy opakowania, które zapewniają wszechstronne i trwałe rozwiązanie dla zrównoważonego przechowywania żywności.